Οικουμενικό πατριαρχείο - Ιερός Ναός Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

 

Παιδική Σύναξη

Κάθε Κυριακή στις 10:00 π. μ.  τα παιδιά από Γ΄ τάξη έως και Στ΄ δημοτικού  συζητούν,  μαθαίνουν και παίζουν με Κατηχήτρια την κ. Μανίκα-Γιακουμάκη Μαρία και με βοηθό την κ. Ροδάνθη Χαραλαμπάκη. Κατά την διάρκεια της περιόδου που λειτουργεί η Παιδική Σύναξη ( Από τέλη Σεπτεμβρίου έως και τέλη Ιουνίου ) πραγματοποιούνται διάφορες εκδρομές, περίπατοι αλλά και όμορφες εκδηλώσεις. Όπως και όλες οι δράσεις της Ενορίας έτσι και η  Παιδική Σύναξη προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και σεβαστοί γονείς , έχοντας εμπιστευθεί το ή τα παιδιά σας στην  Παιδική Σύναξη ή αλλιώς Κατηχητικό σχολείο τους έχετε δώσει  ένα πανίσχυρο όπλο: μία αλάνθαστη πυξίδα για τη ζωή τους. Γιατί τα παιδία μας θα περάσουν  στη ζωή τους μία Οδύσσεια γεμάτη Σειρήνες και Συμπληγάδες - ίσως με φτώχεια, ίσως με πλούτο, πάντα όμως με πολλούς πειρασμούς και παρασυρμούς. Μπορεί στο δρόμο της ζωής του να παραστρατήσουν, να αποπροσανατολιστούν, να γονατίσουν, να χάσουν το δρόμο τους. Αν στην καρδιά τους και στην ψυχή τους  ριζώσει από νωρίς η πυξίδα του Χριστού, θα έχουν τη δύναμη να επιστρέψει στην πνευματική Ιθάκη, απ' όπου και αν βρεθούν.

Τα πολύτιμα και κρίσιμα πρότυπα, το παιδία μας δεν θα τα πάρουν εύκολα από πουθενά αλλού, παρά μόνο από το Κατηχητικό και από τα σπίτια τους . Ρώτησαν κάποτε τον Γέροντα Παΐσιο, από πότε πρέπει να ξεκινά η διαπαιδαγώγηση των παιδιών από τους γονείς. Η απάντηση-καταπέλτης ήταν: «Από είκοσι χρόνια προτού γεννηθεί το παιδί».

Πατήστε εδώ για να δείτε το νέο blog- ημερολόγιο της Παιδικής Σύναξης της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Παιδική Σύναξης της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου