Οικουμενικό πατριαρχείο - Ιερός Ναός Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ)

Η επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η ένταξη του  στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 1988.  Είναι ένα άθλημα που  μπορούν να απολαύσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης λόγω του χαμηλού κινδύνου τραυματισμού.

Προσφέρει μεγάλη ψυχαγωγία και διακρίνεται για την ταχύτητά του. Η προσφορά του πινγκ πονγκ στη διαμόρφωση αλλά και στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ατόμου είναι αδιαμφισβήτητη καθώς συνδυάζει την ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος με την αεροβική άσκηση. Παράλληλα με την σωματική διάπλαση προσφέρει αξιοσημείωτη βελτίωση των αντανακλαστικών καθώς απαιτεί άμεση διαμόρφωση στρατηγικής και γρήγορη λήψη αποφάσεων διατηρώντας έτσι την πνευματική διαύγεια του αθλουμένου σε υψηλά επίπεδα. Η πιο ενδεδειγμένη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι 6 ετών, ενώ για τους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός κι επομένως μπορεί να γίνει το οικογενειακό σας άθλημα!!!

Η επιτραπέζια αντισφαίριση ή όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν πινγκ-πονγκ είναι μια από τις παλαιότερες δράσεις της Ενορίας μας. Λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία από το 2011, προσφέρεται και αυτή όπως και όλες οι δράσεις της Ενορίας μας εντελώς δωρεάν ενώ εθελοντής διδάσκων είναι ο κ. Νικόλαος Μπικάκης. Υπάρχουν δύο τμήματα, ένα για παιδιά δημοτικού σχολείου και ένα για παιδιά από Α΄ Γυμνασίου και άνω. Καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων είναι σε εξέλιξη πρωτάθλημα μεταξύ των παιδιών που μετέχουν στα δύο τμήματα της Ενορίας μας και στο τέλος της χρονιάς διοργανώνεται και εσωτερικό πρωτάθλημα.