Οικουμενικό πατριαρχείο - Ιερός Ναός Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

 

Φιλανθρωπία Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Ένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ενορία μας και που με πολύ αγάπη..Περισσότερα

Κοινωνικό φροντιστήριο Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας λειτουργεί 4 συνεχή χρόνια και..Περισσότερα

Ιστορικό Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Ήταν μεγάλος ο πόθος των κατοίκων της περιοχής Μπεντεβή Καμάρας και Παλαιού..Περισσότερα

Πρόγραμμα Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Πρόγραμμα του Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλειου..Περισσότερα

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Τα υλικά: 20 σφολιατάκια, 1 ½ κιλό μήλα (κόκκινα), 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, ½ κούπα σταφίδες, 1 ½  κουταλάκι κόρν-φλάουρ, ½ κούπα μαύρη ζάχαρη, 1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές μπισκότα κανέλας τριμμένα και 3 κουταλιές μαργαρίνη.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, τη σταφίδα και τα υπόλοιπα υλικά, ραντίζουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το όλο μείγμα μας το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε στην κουζίνα μα σαν πάρει μια βράση.
Αμέσως μετά ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας, βάζουμε στο κέντρο 2 κουταλιές μείγμα και διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες ώστε να κλείσουν καλά.
Αλείφουμε με λάδι το ταψάκι μας και ψήνουμε στο φούρνο μας  στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικολάου