Μηλοπιτάκια με σφολιάτα
Τα υλικά: 20 σφολιατάκια, 1 ½ κιλό μήλα (κόκκινα), 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, ½ κούπα σταφίδες, 1 ½ κουταλάκι κόρν-φλάουρ, ½ κούπα μαύρη ζάχαρη, 1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές μπισκότα κανέλας τριμμένα και 3 κουταλιές μαργαρίνη.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, τη σταφίδα και τα υπόλοιπα υλικά, ραντίζουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το όλο μείγμα μας το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε στην κουζίνα μα σαν πάρει μια βράση.
Αμέσως μετά ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας, βάζουμε στο κέντρο 2 κουταλιές μείγμα και διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες ώστε να κλείσουν καλά.
Αλείφουμε με λάδι το ταψάκι μας και ψήνουμε στο φούρνο μας στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις