Κέικ με πετιμέζι
Υλικά: 1 ½ ποτήρι του νερού λάδι, 2 ποτήρια του νερού πετιμέζι, 6 κοφτές κουταλιές μαύρη ζάχαρη, χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια, μισό ποτήρι κανέλα βρασμένη, 4 κουταλιές ρακί, μια κουταλιά της σούπας σόδα, ½ κιλό φαρίνα και σουσάμι.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, , την βρασμένη κανέλα και την πορτοκαλάδα αφού μέσα της πρώτα έχουμε διαλύσει την σόδα, τη ρακί στο μίξερ μας μέχρι να ενωθούν καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το πετιμέζι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φαρίνα, ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά, βάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψάκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Πρεσβυτέρα Ειρήνη Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις