Κανελόνια με κοτόπουλο
Γέμιση για 12 κανελόνια: 300 γραμ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο, 300 γραμ. σπανάκι φρέσκο, ζεματισμένο και καλά στραγκισμένο, ½ κούπα φέτα, 1/8 κουταλάκι κανέλα, 1/8 κουταλάκι γαρύφαλο, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ¼ κούπας λάδι.
Για την σάλτσα: 2 κούπες γάλα φρέσκο, 2 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές κόρν φλάουρ, 1 ½ κούπα τυρί ρεγκάτο τριμμένο.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το βρασμένο κοτόπουλο μαζί με το σπανάκι, το τυρί, το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα κανελόνια μας αφού τα έχουμε βράση πρώτα. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ. Αμέσως μετά φτιάχνουμε τη σάλτσα μα ς ως εξής: Λιώνουμε την μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε μια κούπα γάλα και ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ με την δεύτερη κούπα το γάλα που μας έχει μείνει. Ανακατεύουμε το κρύο γάλα και το κόρν φλάουρ με το ζεστό γάλα και το βούτυρο πολύ καλά ώσπου να δέσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την 1 ½ κούπα το τυρί.
Τέλος απλώνουμε την σάλτσα μας πάνω από τα κανελόνια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Πρεσβυτέρας Ειρήνης Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις