Οικουμενικό πατριαρχείο - Ιερός Ναός Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

 

Φιλανθρωπία Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Ένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ενορία μας και που με πολύ αγάπη..Περισσότερα

Κοινωνικό φροντιστήριο Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας λειτουργεί 4 συνεχή χρόνια και..Περισσότερα

Ιστορικό Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Ήταν μεγάλος ο πόθος των κατοίκων της περιοχής Μπεντεβή Καμάρας και Παλαιού..Περισσότερα

Πρόγραμμα Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή

Πρόγραμμα του Ιερού Ναού Γενήσεως Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλειου..Περισσότερα

Κανελόνια με κοτόπουλο

Γέμιση για 12 κανελόνια: 300 γραμ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο, 300 γραμ. σπανάκι φρέσκο, ζεματισμένο και καλά στραγκισμένο, ½ κούπα φέτα, 1/8 κουταλάκι κανέλα, 1/8 κουταλάκι γαρύφαλο, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ¼ κούπας λάδι.

Για την σάλτσα: 2 κούπες γάλα φρέσκο, 2 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές κόρν φλάουρ, 1 ½ κούπα τυρί ρεγκάτο τριμμένο.

Εκτέλεση

 Ανακατεύουμε το βρασμένο κοτόπουλο μαζί με το σπανάκι, το τυρί, το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα κανελόνια μας αφού τα έχουμε βράση πρώτα. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ. Αμέσως μετά φτιάχνουμε τη σάλτσα μα ς ως εξής: Λιώνουμε την μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε μια κούπα γάλα και ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ με την δεύτερη κούπα το γάλα που μας έχει μείνει. Ανακατεύουμε το κρύο γάλα και το κόρν φλάουρ με το ζεστό γάλα και το βούτυρο πολύ καλά ώσπου να δέσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την 1 ½ κούπα το τυρί.

Τέλος απλώνουμε την σάλτσα μας πάνω από τα κανελόνια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα.

 

Πρεσβυτέρας Ειρήνης Νικολάου