Ρολό με κιμά γλυκόξινο και με σάλτσα καφέ
Υλικά για το ρολό: 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 3 μέτρια καρότα τριμμένα, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κρεμμύδια τριμμένα, 1 φλυτζάνα τριμμένη φρυγανιά, ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια, ½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια, ½ πιπεριά κίτρινη κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια, ½ φλυτζάνα λάδι, αλάτι, πιπέρι, 2 ασπράδια αυγών, 1 ντομάτα αλεσμένη και λίγο δυόσμο.
Υλικά για την γέμιση: 1 αυγό ψιλοκομμένο, 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες, 200 γραμ. φέτα, 1 φλιτζάνα μανιτάρια ψιλοκομμένα του κουτιού.
Υλικά για το γλάσσο:1 φλυτζάνα νερό, 1 φλυτζάνα χυμό ντομάτας, ½ φλυτζάνα σόγια σός, ½ φλυτζάνα μαύρη ζάχαρη, 4 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο, 4 κουταλιές χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές κόρν φλάουρ, 2 κουταλάκια του καφέ εσπρέσσο, 60 γραμ. βούτυρο.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υλικά για το ρολό σε ένα μεγάλο μπώλ και όταν ενωθούν καλά απλώνουμε μια στρώση του κιμά, ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα άλλο μπώλ. Στη συνέχεια απλώνουμε στη μέση του ρολού τα υλικά της γέμισης και από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο κιμά. Πλάθουμε σε ρολό με την βοήθεια μια λαδόκολλας και τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα σε μέτριο φούρνο. Αμέσως μετά βράζουμε τα υλικά για το γλάσσο και όταν δέσει καλά περιχύνουμε στο ρολό πριν το σερβίρουμε.
Πρεσβυτέρας Ειρήνης Νικολάου
Αναζήτηση
Παλαιότερες ανακοινώσεις